
Kladdkaksmuffins
16 st
Smaskigt!
Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g kvalitetschoklad
Tillbehör:
16 st
Smaskigt!
Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g kvalitetschoklad
Tillbehör:
Vispgrädde
Färska bär
Gör så här
1/Sätt ugnen på 175 grader.
2/ Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3/Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4/Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned den med smeten.
5/Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6/Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet.
7/Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8/Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
2 kommentarer:
Jag fick ju smaka när du bakade dem så jag kan intyga att de är jättegoda.
Guuu, så gott det ser ut, när har du kaffet klart?
Skicka en kommentar