söndag 8 februari 2009

Kladdiga, Goda Muffins


Kladdkaksmuffins

16 st

Smaskigt!

Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g kvalitetschoklad


Tillbehör:

Vispgrädde

Färska bär

Gör så här

1/Sätt ugnen på 175 grader.

2/ Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3/Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

4/Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned den med smeten.

5/Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

6/Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet.

7/Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

8/Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.




2 kommentarer:

Tingeltangel sa...

Jag fick ju smaka när du bakade dem så jag kan intyga att de är jättegoda.

Anonym sa...

Guuu, så gott det ser ut, när har du kaffet klart?